Aegeanview Aqua Resort

Veelgestelde vragen  |  Maatregelen voor de reis  Inchecken

Search
Close this search box.

Van Kos naar Bodrum (Turkije)

Deel artikel

Eén van de meest aangeraden excursies is met de boot naar Bodrum. De cultuurverschillen tussen Griekenland en Turkije is een wereld van verschil. Zo zie je in Griekenland geen bedelaars, terwijl je die in Bodrum wel ziet. Ook zijn er in Bodrum veel verschillende bezienswaardigheden en markten die je kan bezoeken tijdens jouw dagtrip.

De Turkse markt

Eén van de bekendste Turkse markten vind je in Bodrum. Op +/- 500 meter vanaf de haven vind je een overdekte markt. Je vindt hier veel verschillende producten. Veel verschillende kledingmerken die je voor een habbekrats kan kopen. Denk hierbij aan Tommy Hilfiger, Prada, Hugo Boss, Moncler en nog veel meer andere merken. Vergeet niet af te dingen, want anders ben je het viervoudige kwijt aan deze kleding.

Eten en drinken

Het eten en drinken in Griekenland is al relatief goedkoop, maar wanneer je in Bodrum aangekomen bent kun je nog veel goedkoper eten en drinken. Bij de lokale restaurantjes kun met 2 personen uitgebreid lunchen voor circa €15,-. Dineren doe je al voor €25,-. Let wel op dat het afrekenen in Bodrum gaat met Turkse Lira (TL) en niet met Euro’s (€). Je kunt de valuta eenvoudig omrekenen via een rekenmachine op Google. Ook kunnen veel winkeliers het voor je omrekenen.

De grenscontrole

Wanneer je de boot af komt in Bodrum dan moet je langs de grenscontrole. Dit zal geen probleem zijn, aangezien je nog niets hebt gekocht, máár let op! Wanneer je van Bodrum naar Kos zal gaan dan is de Griekse grenscontrole streng. Zo mag je niet alles meenemen naar Griekenland. Let hierbij vooral op sigaretten. Er geldt namelijk een andere wet wanneer je per boot een land binnenkomt en niet met het vliegtuig.

Onderstaand een overzicht en verschil wat je per boot en per vliegtuig mee naar Griekenland mag nemen.

OmschrijvingPer bootPer vliegtuig
Alcohol10 liter bier
9 liter wijn
1 liter sterke drank
110 liter bier
90 liter wijn
10 liter sterke drank
Tabak80 sigaretten
40 sigaren
100 gram tabak
800 sigaretten
400 sigaren
1 kilo tabak
Wapens en munitieAlleen met vergunningAlleen met vergunning
Vlees, vis en zuivelAfhankelijk van de ziektesAfhankelijk van de ziektes

Gerelateerd nieuws